dilluns, 15 de setembre del 2008

Festival del Mig de la Tardor

El Festival del Mig de la Tardor és el quinzè dia del vuitè mes de l'Any Xinès, és a dir, ahir diumenge, 14 setembre. Aquest Festival es celebra en família, menjant pastissos de lluna (com el que em van regalar) i mirant la lluna de tardor, a poder ser en una montanya per estar-hi més aprop.

Per primera vegada, el govern ha declarat aquest festival com vacances nacionals, de tal manera que hi ha tres dies de festa des de dissabte. Per animar als empresaris a seguir aquesta festivitat, la llei d'aquest any diu que qui treballi avui dilluns dia 15 haurà de guanyar el triple del seu sou habitual.

És una festivitat molt important i ahir la muntanya de Baiyun (al costat d'on jo visc) era un veritable mar de persones que pujaven i baixaven a la muntanya per celebrar aquest dia. (En la foto trobareu el mapa amb els diferents itineraris que es poden fer a Baiyun).

El més curiós de tot és que hi ha una veritable discussió nacional sobre quin dia és dia en quà la lluna és plena. I és que molta gent creu que el dia en què la lluna és més plena és el setzè dia (avui!).



Us deixo amb Amazones a sa lluna d'Antònia Font
Quan va despertar, dinosaures
Si va somiar, meravelles
Quan va sortir es sol, se desfeia