dimarts, 20 de maig del 2008

Estem de dol

Avui és el tercer i últim dia de dol a la Xina.
Això ha suposat:
-Que les banderes onegin a mig pal (com en la foto de la plaça Tian'anmen que han publicat a Xinhua)
-Que durant 3 dies a la televisió xinesa no es radiïn programes d'entreteniment (Et trobes amb una pantalla negra i un escrit en xinès i anglès que així ho indica)
-Que dilluns es fessin 3 minuts de silenci (i per la nit passessin les imatges per la televisió de com s'havia viscut aquest fet a tot arreu de la Xina). Una curiositat, durant els 3 minuts de silenci sona una sirena, amb diferents tonalitats segons el lloc de la Xina, però a tot arreu coincidia en què era un so estrident.
-Que a la televisió no parin de posar imatges de xinesos dipositant diners en diferents stands repartits pel país. (jo he vist que de mitjana la gent posa uns 400RMB si això ho multipliquem per la població xinesa amb poder adquisitiu, ens surt una xifra més que admirable)
-Que no pari de sentir històries de gent que està a la zona. El Fernando en fa un bon recull al seu blog. Feu-hi una ullada perquè val la pena.
-Que no hagi pogut escriure el post fins avui. Els blocaires de la Xina del Facebook hem fet 3 minuts de silenci no twitterejant, ni penjant posts ni res de res (i jo com que sóc així vaig allargar-ho tot el dia)

Avui us deixo amb amb Antònia Font: "Ses coses no són fàcils per ningú, dins d'aquest iglú"

"Un sol en blanc, cases, oceans, ses algues són marines"