dimarts, 17 de juny del 2008

Curs zero


Amb la gent del GAJ, vam iniciar un seguit de conferències que anomenàvem Curs zero. Es tractava de donar orientacions alhora d'afrontar la primera tasca com a Advocat. Per això vam voler oferir conferències com ara, la meva primera demanda, el meu primer judici, etc..


Amb el permís del Comitè Executiu, a dia d'avui us ofereixo la conferència titulada:



LA MEVA PRIMERA DENÚNCIA A LA POLICIA XINESA


Estimats amics i amigues, és un plaer per a mi poder oferir-vos aquesta conferència. Els que em coneixeu sabeu que m'agrada anar al gra, així que em deixo de preàmbuls i ja us aviso que el format d'aquesta conferència no serà tipus "rollo" sinó més aviat una enumeració de petits consells.

1.-Quan aneu a posar la denúncia a la policia, cal mentalitzar-se que seràs el centre d'atenció. Tant per bo com per dolent. Hi ha qui et veurà com l'anècdota divertida de la jornada (per explicar a la nit a casa i qui sap si un dia no molt llunyà, podrà ser explicada en una bonica vetllada i estampa familiar amb néts a la falda inclosos) i hi ha qui et veurà com la feinada més complicada de la seva vida (pffff! ara ve l'estrangera aquesta que no en té ni papa de xinès!)

2.-Lligat amb l'anterior, cal que hi vagis amb algú que et faci de traductor. Si tens la mala sort, que et toqui un funcionari del tipus 2 com hem vist abans, no et voldrà ni entendre quan contestis en xinès. Tu en canvi, et sentiràs orgullosíssima de poder dir el teu numero de telèfon, data de naixement, i les coses bàsiques en xinès. La funcionària tipus 2 no entendrà res per molt bé que facis servir els tons. Ara bé, els funcionaris tipus 1 que estan voltant per l'oficina, ho entenen tot i et trobaran la mar de graciosa i intel·ligent.

3.-És normal que les funcionàries dones no coneixin ni Barcelona ni Espanya (ni quan ho dius en xinès).

4.-És normal que els funcionaris homes, en sentir Barcelona, diguin: Ronaldinho! Messi!

5.-A l'hivern, pots trobar els funcionaris d'uniforme i funcionaris de paisà amb l'abric i la bufanda posats. L'explicació és que, en general, a les oficines, els xinesos no engenguen la calefacció i no es treuen l'abric en cap moment. I de fet, te n'adones que t'has tornat xinesa i que no t'has tret l'abric en tota la declaració.

6.- A l'estiu, ... millor deixem aquesta part pels precs i preguntes...

7.-A l'hora de firmar la declaració, no posis cara de sorpresa si, després del boli i la firma, t'acosten tinta vermella per firmar amb el dit índex. Tu et sents en plan criminal donant les teves emprentes digitals, però és la seva manera de validar la declaració.

8.-Quan et donin la còpia, intenta dissimular la sorpresa de tenir un simple resguard dient que has anat a denunciar sense especificar què i qui has denunciat.

9.- I sobretot, dissimula la gràcia que et fa tenir un document que parla de tu i que està ple de dibuixets!!!

En fi, amics i amigues, aquestes són només unes pinzellades. Si us sembla bé, obrim un torn de paraules mentre escoltem a batzegades: m'escalfa el sol de febrer...

1 comentari:

Toni Salado ha dit...

Molt interesant aquest minicurset, però hauràs d'explicar alguna cosa de l'estiu... :)

Per cert, la URL del meu blog personal (no el polític) ha canviat per enésima vegada, així que la que tens als teus enllaços està anulada. Ara és: http://elrincondeorfeo.blogspot.com

Petons!