divendres, 4 d’abril del 2008

Ching Ming Festival

Avui és festiu a tota la Xina: és el Festival de Ching Ming, que se celebra el Dia del Menjar Fred (105 dies després del solstici d'hivern). En l'antiguitat, es celebrava després dels 3 dies que durava la celebració del Dia del Menjar Fred, però amb el temps la celebració del Dia del Menjar Fred s'ha anat escurçant a només un dia, fins que aquesta festivitat s'ha acabat abandonant. Així que actualment, el Festival de Ching Ming i el Dia del Menjar Fred se celebren el mateix dia, tot i que ara ningú no celebra aquest últim.

El Festival de Ching Ming també és conegut com el dia de Record als avantpassats o el dia i és el dia en què la gent visita les tombes dels familiars (com el nostre 1 de Novembre).

Aquest any, però, per primera vegada, s'ha declarat com a nou dia festiu al calendari xinès. Al caure en divendres es converteix en un pont!!! Això ha suposat que molts xinesos i xineses hagin aprofitat per fer les maletes i marxar de pont.

Així que ja tornem a tenir trens col·lapsats i multitud de desplaçaments per l'interior del país. Però en poques hores s'ha restablert la normalitat perquè no tothom farà el pont (com una servidora!)


Mentre a vosaltres us fa sol, a nosaltres ens plou, així que us deixo amb Plou i fa Sol