dimarts, 25 de novembre del 2008

Les 4 fases

Tornant a les visites, també serveixen per anar refutant la teoria de les 4 Fases.
Es tracta d'una teoria que hem anat elaborant per aquí i que parla de les 4 fases per les que passa un expatriat. Jo només conec l'aplicació a la Xina, però crec que és bastant extrapolable a tot el món.
Vaig a intentar explicar-vos-ho.

La primera fase: És aquella primera fase en què el nouvingut/ nouvinguda ho troba tot al·lucinant. En el cas de la Xina vol dir: ostres! tot és barat. Quin menjar més bo. Quantes possibilitats de negoci! Quants massatges! Què divertit tot! Quanta festa! etc etc


La segona fase: És aquella fase que apareix quan l'expatriat/da porta un temps al nou país i en la que ho veu (i viu) tot en negatiu. Al cas de la Xina: Ai! Quin fàstic! Quines pudors! I tot el dia escopint! A sobre es passen tot el dia intentant estafar-te! No saben fer cues... Aquí ningú no respecta res!

La tercera fase: És aquella fase que apareix un cop passada la fase negativa, i en la que el subjecte està en una espècie de calma amb el món: veu les coses negatives i les positives a la vegada. Aplicació a la Xina: no suporto els embussos però vaig en taxi a tot arreu per pocs yuans.

La quarta fase: L'expatriat/da esdevé un més. A la Xina: Escups, no fas cua, t'adorms a tot arreu i condueixes com ells. És a dir que esdevens un ciutadà normal (la cançó d'avui i de Pepet i Marieta).

divendres, 21 de novembre del 2008

Més Ciutat Civilitzada

Tornant al Premi del que parlava fa dies, espero que el comitè que ha de decidir sobre aquest premi, no vegi aquests videos que hi ha penjats.

Millor quedar-se amb les imatges del videopublicitari per a la candidatura dels Jocs Asiàtics del 2010 (que han aconseguit!!!) i que està servint per arreglar tot Guangzhou. La ciutat està quedant preciosa, llàstima que aquesta neu no ens la permeti veure!

Avui escoltarem Chinese Blues de Travis:

The snow was falling on his shoulders by the side of the road
and He watched as the sun went down

dimecres, 19 de novembre del 2008

visites

Un dels motius que m'ha fet estar allunyada del blog, és la visita dels socis del despatx.

Jo agraeixo moltíssim les visites perquè em treuen de la meva bombolla i em permeten saber com ens veuen des de fora els expatriats.
Així, l'AHP em va recomanar el llibre Los Mares de Wang, on un periodista viatja a la Xina i explica com viu i veu aquest immens país. El capítol sobre Guangzhou (a la foto hi teniu una maqueta de la nostra ciutat) no té desperdici perquè relata molt bé la fauna que hi ha per aquí, tot i que potser relata la part ludíco-festiva de manera esbiaxada (sembla que aquí no treballi ningú!).


Una altra visita interesant ens la van fer una mare i una filla que es dediquen al negoci dels "bolsos". Estàvem sopant unes 10 persones quan ens les van presentar i la mare ens va deixar anar com qui no vol la cosa que a la seva filla no li agradava gens la Xina. Personalment, crec que ho va dir intencionadament perquè sabia que tots començaríem a cantar les excel·lències de la Xina. I així va ser com durant uns minuts no vam parar de parlar del principal aventatge de viure a la Xina: qualitat de vida que als nostres països no podríem mantenir: sopar a fora cada dia plats boníssims d'arrreu del món a preu super-assequible, viatjar a països exòtics a preus mòdics i amb poques hores d'avió, massatges, pedicures i manicures, perruqueries, roba, sabates, "bolsos"... i com no! el tema de sortir de festa tant com vulguem!
Davant d'això, la noia ens va contestar amb un rotund:
-és que sabeu què? Jo tot això ja ho vaig fer a l'Erasmus!
No us puc negar que el meu esperit Peter Pan no es quedés malmès per aquesta expressió, però després d'explicar-li les grans responsabilitats i feines que combinem amb tots aquests petits plaers, em vaig quedar abatuda al pensar que en realitat aquest no era el problema.
El veritable drama d'aquesta frase és que algú per haver passat uns mesos de festa a Itàlia (per dir un país) es pensi que ja ha vist tot el món!

Avui més que mai us deixo amb tot un himne a seguir que ens van cantar Els Pets al disc Sol

Hi ha tantes coses a fer
i em queda tan poc temps per fer-les,
tantes coses a fer,
llocs per recordar,
llavis per besar,
a fora hi ha un dia a punt d'estrenar.

dijous, 6 de novembre del 2008

massa feina!

Espero que disculpeu aquesta parada no volguda en el blog, però se m'ha girat feina.

La setmana passada els socis del despatx han vingut de visita a l'oficina de Guangzhou.

De totes maneres, jo he estat al dia de totes les coses que han anat passant al món, en part també gràcies als mitjans de comunicació d'aquí.

Suposo que ja us podeu imaginar la il·lusió de veure aquesta notícia de la foto que va publicar el Guangzhou Daily

Mentre em poso al dia de les coses que us vull explicar, escolteu Diumenge de Sanjosex:

Penso en coses que mai puc pensar perquè no hi ha temps
De res! Avui perdo el temps sense mesura,
Divagant, busco llocs que conec dins el paisatge,
Disfrutant de les últimes hores de sol de la setmana.